MyLaps?

mylapsFrédéric Meershoek is op de Facebook-pagina van de vaste deelnemers van de trainingen een initiatief gestart om ook Mylaps op de baan in Amsterdam te realiseren. Het Velodrome heeft geen budget voor een dergelijk systeem maar wil wel meewerken door de nodige internetverbinding ter beschikking te stellen.

Frédéric: “Afgelopen winter reden we in Alkmaar waar ze zo’n mooi MyLaps systeem hebben. In Amsterdam hebben ze dat niet, omdat dat daar bij wedstrijden door de KNWU geleverd wordt. Ik heb ’s uitgezocht wat het kost en wil het bedrag ophalen met sponsors en rijders. MyLaps wil zelf misschien ook een stukje sponsoren. Welke ondernemer heeft nog budget voor 100/200/300 euro? Mijn eigen bedrijf www.deurbel.nl sponsort 100 euro.”

Met Mylaps kun je na afloop van de training zien hoeveel ronden je gereden hebt en hoe snel elke ronde was, bijvoorbeeld zien wat je snelste 200 meter was. Inmiddels ligt er al een deel van het systeem in de baan in Amsterdam. Wil je dit initiatief ondersteunen neem dan contact op met Frédéric of met de trainer dan brengen wij je in contact met Frédéric.

Rooster 2013-2014

Klik op de afbeelding of ga naar de site van Het Velodrome voor het nieuwe rooster.

Rooster Baantrainingen Het Velodrome Amsterdam 2013-2014   v.18-Ook dit jaar zullen de Kennismakingstraining niv.1 en de Certificaattraining niv.2 weer op de zondag plaatsvinden. De Introductietraining hebben we voor alle duidelijkheid omgedoopt naar Certificaattraining. Net als vorig jaar dien je deze niveau 2 training succesvol af te ronden, je Basiscertificaat te halen, voor je naar de Basistraining en Vrije training kan komen. Heb je eerder je Basiscertificaat al gehaald dan hoef je dat niet opnieuw te doen en ook als je al jaren rond rijdt in de Basistraining kun je gewoon weer naar de Basistraining komen. Voor de Basistraining hoef je je niet vooraf aan te melden. Voor de Kennismakingtraining niv.1 en Certificaattraining niv.2 moet je je wel vooraf aanmelden.

De Basistraining niv.3 is ook dit jaar weer op de woensdag en zondag. De tijden zijn wat gewijzigd omdat het steeds drukker wordt op Het Velodrome. Kijk goed op het rooster hoe laat de training begint want dat kan per week verschillen. We hebben ons best gedaan om de training op zo’n gunstig mogelijke tijd te laten plaatsvinden. Ook dit jaar werken we in de Basistraining weer met groene, gele en oranje thema weken. Meer info hier over op het rooster of op de training.

De Masterclass niv.4 is dit jaar komen te vervallen. In plaats daarvan is er een nieuwe training, de Expert sessie niv.4, in het leven geroepen om te voorzien in de behoefte naar verdieping en meer wedstrijdgerichte trainingen. Vooraf zal bekend gemaakt worden wat het thema van de Expert sessie is en welke wedstrijd op de kalender geschikt is om dat in praktijk te brengen. Om aan een Expert sessie deel te kunnen nemen moet je ruime ervaring hebben op de baan. Heb je al eerder al deelgenomen aan de masterclass dan kun je je aanmelden. Heb je nog niet eerder deelgenomen aan een training op niveau 4 overleg dan voor de zekerheid eerst even met de trainer. Meer informatie over de Expert sessies vind je op de site van Het velodrome. Deze trainingen zullen plaatsvinden op de maandag en de woensdag, kijk goed in het rooster. Je moet je vooraf aanmelden voor deze trainingen.
De eerste Expert sessie is op maandag 9 september 19.30 uur en het thema is Derny. Er komen minimaal 3 derny’s in de baan zodat je het rijden achter de derny kunt ervaren met meerdere derny’s in de baan. De training gaat door bij voldoende aanmeldingen en ivm met de kosten van de derny’s zal er een extra bijdrage worden gevraagd van maximaal 5 euro. (hoogte van de bijdrage is afhankelijk van het aantal deelnemers)
Wedstrijden met dit onderdeel:
Officieus NK derny amateurs 26 oktober in Apeldoorn
Officieus NK amateurs duur 13 november in Apeldoorn
NK derny elite mannen 8 december in Amsterdam
Een overzicht met alle data en thema’s vind je hier in een pdf.

 

Op het rooster staan ook de koppelkoerstrainingen die Leo Adegeest geeft voor ervaren koppellaars. Heb je weinig ervaring met koppelen kom dan naar de Expert sessies met dit thema. Als je mee wilt doen aan de trainingen van Leo neem dan contact met hem op of met trainer@velodrome.nl.

Goede banden voor op de baan.

banden

We krijgen vaak vragen over welke banden geschikt zijn voor op de baan. Ook zien we vaak renners die banden op een fiets hebben liggen die minder geschikt zijn en een groter gevaar vormen op ongelukken door wegglijden.
Als je naar een training komt met banden die de trainer gevaarlijk acht kun je niet rijden. Huur voor die training dan een fiets en kom de volgende keer met nieuwe banden.

goedebandenDe beste draadbanden voor op de baan in Amsterdam zijn soepele banden met relatief zacht rubber en een diamant profiel. Goede voorbeelden hiervan zijn de Gommitalia Targa K (die ook op onze huurfietsen zitten) of de Veloflex corsa.
De Deda RS corsa is ook zeer geschikt maar helaas niet of moeilijk verkrijgbaar, het alternatief hiervoor zijn de genoemde Gommitalia’s en Veloflex banden.
Vittoria corsa evo CS werkt ook, alleen zijn de ervaringen met de genoemde types Gommitalia, Veloflex en Deda beter.
Op de foto zie je de besproken banden. Klik erop voor een grotere versie.

Kom je met je eigen fiets zorg voor goede banden. Dit is veilig voor jouw en je mederijders en voorkomt dat je als nog een fiets moet huren.
Vervang je buiten én binnen banden 1x per jaar als je veel rijdt en elke 2 jaar als je minder vaak rijdt.

Voor tubes geldt het zelfde: soepele banden met relatief zacht rubber en een diamant profiel. Goede tubes zijn Vittoria pista evo cs of de Swalbe TT. De Continental Sonderklasse was fantastisch, de oude versie althans, sinds de update vorig jaar hebben wij er zeer slechte ervaringen mee.
Zorg er voor dat je tubes goed gekit zijn (met lijm!!!) door een ervaren mechanieker.

Neem voor meer vragen over banden en materiaal contact op met de trainer.