Workshop Materiaal

Zaterdag 29 februari 2020 16.00-18.15


In deze workshop krijg je Tips & Tricks over hoe om te gaan met je baanmateriaal.
We gaan aan de slag met het goed afstellen van je achterwiel, wisselen van verzet, wisselen van sturen, afstellen van je fiets etc. etc.

Iedereen is welkom, je hoeft geen certificaat te hebben.
Neem je baanfiets en al je gereedschap, al je verzetten, stuurpennen, sturen, zadels e.d. mee zodat je direct aan de slag kan.
Als je geen eigen materiaal hebt ben je ook welkom.

Deelname kost 5 euro per persoon.
Inschrijven en betalen via Ideal doe je hier:

Geen trainingen

Tijdens de trainingen merk ik vaak dat renners nog niet goed weten hoe ze handig en snel hun achterwiel moeten plaatsen, hoe ze een verzet wisselen en hoe ze hun baanfiets goed afstellen.
Een baanfiets is niet heel ingewikkeld maar wel anders als een wegfiets.
Door middel van deze workshop wil ik meer informatie geven en dieper ingaan op vragen die leven over bv hoe je nu je baanfiets voor jou het beste afstelt.
Tijdens de trainingen is er vaak geen tijd voor dus maken we tijd!!

Hieronder al vast wat tips en informatie, in de workshop gaan we er verder op in.

Dit is handig om te hebben en mee te nemen:

voorbladen met de juiste steek, tandwielen met draad, contramoer, kettingzweep, contramoerhaak, wielmoersleutel, inbusset, bandenwippers, reserve binnenband (of reserve wielen als je met tubes rijdt), stukje schuurpapier, rolletje tape, nagellak, secondelijm.

Het is handig om alles te bewaren in een materiaaltasje en dat altijd mee te brengen naar de baan. Een tip is om ook een gear chart mee te brengen dan kan je makkelijker kiezen tussen verschillende verzetten:

Als je denkt dat je wat aan je afstelling wilt sleutelen neem dan materiaal mee:

Neem je fietskleding en een camera mee, dan kun je heel makkelijk kijken of de wijzigingen die je maakt in de afstellingen een goed idee zijn.
Met een camera en een rollenbank kun je heel goed zien of iets werkt of niet.
Zo kun je mooi zien of je gemakkelijk je armen 90 graden kan en hoe dat er dan uit ziet:

Als je met een tijdritstuur rijdt is het belangrijk ook die goed af te stellen, maar alleen dat maakt niet dat je goed zit, ook wát jij dan doet is van belang voor het resultaat:

Als je dit ziet snap je ook waarom je in de Basistraining of vrije training niet met een tijdritstuur mag rijden; Je ziet niks meer! In Wedstrijden zijn ze alleen toegestaan bij de tijdritten: 500m, 1000m, achtervolging, Team pursuit, uurrecord.